Mijn schrijfreis

Geschreven door Renate

Soms nemen we ons voor iets te doen, en juist dat voornemen zet een onverwachte druk op mijn hele systeem. Zo besloten Claudia en ik samen een schrijfweek in te plannen. Claudia, die bezig is met haar nieuwste boek, Dagboek van een Moeder, gaat verder met haar schrijfproces. Ze dompelt zich onder in de wereld van woorden en herinneringen. En ik, gewend om zonder woorden te communiceren, via stilte en aanraking, sta voor de uitdaging om mijn eigen methode op papier te gaan zetten. Een beklemmend gevoel en ik besef me dat deze week niet alleen over schrijven gaat. Het gaat ook over groei, over het vinden van mijn eigen innerlijke stem, over het durven vertrouwen op de kracht die in mij zit, zelfs als die nog niet volledig zichtbaar is.

Met onrust in mijn lijf en niet wetende waar te beginnen zit ik thuis aan de keukentafel. En dan, precies wanneer ik het nodig heb is daar Gerrit (mijn man). Hij voelt mijn onrust feilloos aan. Hij is een man van weinig woorden, maar de warmte die hij in zijn handen draagt, is helend. Zijn aanraking, zo simpel en tegelijkertijd zo krachtig, biedt me de veiligheid en geborgenheid die ik nodig heb om te beginnen aan mijn schrijfwerk. Het is in die aanraking, die subtiele maar diepe connectie, dat ik mijn kracht vind. De helende kracht van aanraking, die me weer in verbinding brengt met mezelf en met de woorden die naar buiten willen komen.

 

En zo begint mijn schrijfreis, niet met een overvloed aan woorden, maar met de stille kracht van aanraking. Het is de warmte van Gerrit's handen die me het vertrouwen geeft om woorden te laten stromen, om mijn gedachten op papier te zetten. Dit is waar mijn verhaal begint: in de stilte, in de aanraking, in de heling.

Wil je meer weten over de Kracht van Aanraking? Klik dan op onderstaande button⬇️