Het gezamenlijke creatieproces

Het gezamenlijke creatieproces achter "Dagboek van een moeder"

Hoe bijzonder is dit... Daar zit je dan, samen met de prachtige dame die inmiddels grafisch ontwerp studeert: Mianna. Wie beter om te helpen bij dit creatieve proces dan Mianna? Als de eerste kleindochter van Mia, de vrouw die centraal staat in mijn boek, brengt zij niet alleen haar creativiteit mee, maar het is ook bijzonder dat ze haar oma nooit heeft gekend. Juist daardoor krijgt haar betrokkenheid bij het ontwerpen van de cover een extra betekenis!

Niet zomaar een verhaal

"Dagboek van een moeder" is niet zomaar een verhaal.

Het is een levendige herinnering aan mijn moeder, haar oma, aan 'Os Mie'. Een vrouw die tijdens haar ziekteproces haar emoties, gedachten en levenslessen in een dagboek heeft vastgelegd. Hoewel Mianna haar oma nooit bij leven heeft gekend, komt ze nu, door betrokken te zijn bij dit schrijfproces, meer dan ooit tot leven voor haar. Het voelt alsof we haar samen opnieuw leren kennen, alsof haar stem via deze woorden tot ons spreekt. Hoe bijzonder is het om dit te mogen doen, met iemand die haar nu op een nieuwe manier liefheeft en bewondert.

Dit proces zit vol herinneringen, verhalen, tranen en tissues.

Het is niet zomaar een klus, maar een werk van liefde en eerbetoon. Ik ben dankbaar dat Mianna, mijn nichtje, de oudste dochter van mijn zus, samen met mij haar stempel mag drukken op dit verhaal. Dit boek is niet alleen het resultaat van mijn eigen schrijfwerk, maar ook van de liefdevolle steun van de mensen om mij heen. Vandaag zet ik graag Mianna in de schijnwerpers, mijn creatieve sparringpartner.

Dankjewel lieve Mianna, dat jij dit samen met mij wilt doen. Samen geven we een stukje van Mia/oma aan de wereld, een herinnering die blijft leven.